У Генічеську завершуються роботи зі встановлення кисневих станцій

18 Січня 2022, 19:27

ілюстраційна світлина

У Генічеську готуються до погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби, яке прогнозують на кінець січня-початок лютого. У районній лікарні завершуються роботи зі встановлення кисневих станцій.

Про це повідомив начальник відділу охорони здоров’я Генічеської міської ради Олександр Тяпкін під час пресконференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ.

«Ситуація стабільна, погіршення прогнозується на кінець поточного-початок наступного місяця. Тому моє прохання – вакцинуватися. Якщо ми вакцинуємося, то зможемо подалати COVID-19», – наголосив посадовець.

Він розповів, що з державного бюджету Генічеській громаді було виділено 7 мільйонів гривень. З них більше 5,1 мільйони гривень – на дві кисневі станції, а також проєктно-кошторисну документацію для реконструкції системи киснепостачання, яка дозволить під’єднати до неї 185 ліжок.

«Наразі більше 70% робіт по встановленню кисневих станцій вже виконано, залитий бетонною сумішшю фундамент, чекаємо, коли він загусне, та будуть встановлені кисневі станції та під’єднані до мережі киснепостачання. Завершення робіт очікується наприкінці цього місяця», – розповів Олександр Тяпкін.

За його словами, наразі щеплення від COVID-19 отримали 34740 жителів громади. Більше 60% хворих на COVID-19 – невакциновані. При цьому вакциновані переносять хворобу в легкій та середньої тяжкості формі, а невакциновані – потрапляють до лікарень в тяжкому стані.

Обладнання лікарень кисневими станціями дозволить підготуватися до наступних хвиль коронавірусу та забезпечить киснем реанімаційних пацієнтів і після епідемії.

За офіційними даними, за минулу добу на Херсонщині виявили 58 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

МОЗ нагадує: щеплення – єдиний вірний шлях до подолання коронавірусу.

Адреси центрів вакцинації за посиланням.

Як повідомлялось, наприкінц минулого року Генічеська центральна лікарня отримала дві нові кисневі станції.