У Генічеську готуються до святкування Водохреща

18 Січня 2022, 10:33

У середу, 19 січня, в Генічеську святкуватимуть Водохреще. У місті організують Хресну ходу та хрещенські купання.

Про це повідомили у міській раді.

“Генічеська міська рада запрошує усіх охочих долучитися до святкування Водохреща – прийняти благодатну купіль та отримати заряд гарного настрою!”, – йдеться у повідомленні.

Об 11.30 відбудеться Хресна хода від Храму Різдва Пресвятої Богородиці до місця купань за маршрутом вулиця Монастирська-проспект Миру-вулиця Центральна-вулиця пушкіна-спуск Нижня Слобідка.

Святкові заходи проведуть о 12.00 навпроти старого депо – вулиця Вокзальна,77. Для містян та гостей Генічеська організують гарячій чай і пригощання.

Як повідомлялось, позаминулого року на цій же локації проводились хрещенські купання, гостей пригощали козацьким кулішем та іншими стравами. Охочі могли також відправитися на гаряче джерело на Арабатській Стрілці, щоб відсвяткувати “Тепле Водохреще”. Минулого року хрещенські купання пройшли за скороченою програмою без пригощань.

Хрещення, або Богоявлення – так називають третє і завершальне велике різдвяно-новорічне свято, яке православні та греко-католики відзначають 19 січня. За християнською традицією в цей день освячують воду в церквах, також освячують річки, ставки і озера. Святковим обрядом стало також купання в ополонці.

У Православній церкві України назвали міфом твердження, що масові хрещенські купання є давньою українською традицією.