У Генічеській громаді з’являться два нових лікаря

04 Січня 2022, 09:05

Фото: відкрите джерело з Мережі.

За програмою розвитку людського капіталу, що фінансується з місцевого бюджету, два майбутніх лікаря безкоштовно здобуватимуть освіту, щоб працювати у Генічеській громаді.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомив Генічеський міський голова Олександр Тулупов, відповідаючи на запитання жителів громади стосовно нестачі лікарів.

“На сьогоднішній день у закладах охорони здоров’я нашої громади дійсно є проблема нестачі лікарів, тому  з метою підтримки та створення необхідних умов для розвитку та забезпечення потреб ринку праці нашої громади у фахівцях з гостродефіцитних спеціальностей у галузі медицини, культури, освіти, фізичної культури, було розроблено Програму «Розвиток людського капіталу Генічеської міської ради на 2021-2025 роки», якою передбачено здобуття безкоштовної доступної вищої  освіти, що здатна забезпечити підготовку кадрів. Однією з умов укладання угоди є обов’язковість відпрацювання випускником, фінансування здобуття вищої освіти якого було здійснено в рамках програми, не менше трьох років”, – проінформував міський голова.

За його словами, Генічеська міська рада направила двох кандидатів на навчання для здобуття спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина» з подальшим працевлаштуванням у медзакладах Генічеської міської ради.

Відповіді на інші запитання від жителів громади до міського голови читайте у наступних матеріалах.

Як повідомлялось, у Генічеській громаді неоднократно озвучували проблему нестачі лікарів.

Депутати Генічеської міської ради затвердили бюджет територіальної громади на 2022 рік. Згідно розподілу витрат бюджету Генічеської міської територіальної громади на реалізацію міських програм у 2022 році, на багатопрофільну стаціонарну медичну допомогу населенню передбачено 6 500 000 грн, первинну медичну допомогу населенню – 5 000 000 грн, програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Генічеської міської територіальної громади на 2022 – 2024 роки – 2 500 000 гривень.

При цьому на фінансування програми «Розвиток людського капіталу Генічеської міської ради на 2021-2025 роки» у бюджеті передбачено 73 500 гривень.