Розподіл газу: генічани не знають, за що платять (відео)

26 Січня 2022, 19:19

Сайт IPC-Генічеськ провів інтерв’ю на вулицях Генічеська стосовно газових питань. Як виявилось, більшість з тих, хто висловлювався, не розуміє, що включає оплата за розподіл газу. Місцеві жителі також висловлювали обурення, що оператор газорозподілу не обслуговує газові мережі належним чином. Також генічани нарікали на збільшення оплати за розподіл газу та його низьку якість.

Загальне обурення викликають тарифи на газ і те, що доводиться платити за доставку газу мережами, що колись прокладали генічани за свої кошти.

“Обурює те, що платимо немаленькі гроші, і при цьому нічого не робиться: труби стоять поржавілі, “Херсонгаз” нічого помітного не робить. Я, наприклад, плачу в місяць 400 гривень за транспортування газу. За ці гроші можна було би кожного місяця ці труби перефарбовувати”, – розповідає житель міста Генічеська Дмитро Кондрашин.

“Мені цікаво, за що ми платимо і кому: труби прокладали за власний рахунок, фарбуємо їх самі, обслуговування цих мереж ніякого нема”, – генічанка, яка не стала представлятися, про оплату за розподіл газу.

При цьому деякі висловлюються, що оскільки одним газом опалювати оселі “холодно і дорого”, то опалюють ще й дровами.