«Різдво з патрульними»: Кримська поліція запросила генічан зустріти разом свято

07 Січня 2022, 16:03

Кримські патрульні привітали генічан зі святом Різдва Христового та провели розважально-навчальний захід для дітей.

У п’ятницю, 7-го січня на центральній площі Генічеська біля головної ялинки відзначали «Різдво з патрульними», повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

«Вітаємо всіх зі святом Різдва Христового! Ми проводимо по всій Україні масово таку акцію саме в цей день, щоб діти відчули себе частиною нашої родини. Важлива мета заходу – підвищення довіри до поліції, щоб діти росли з думкою про те, що поліцейський – це людина, до якої можна звернутися з будь-якою проблемою», – зазначила начальник відділу патрульної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Департаменту патрульної поліції Галина Лехновська.

Захід провели за підтримки міської ради. Для маленьких громадян поліцейські облаштували декілька локацій. Дітлахам надали можливість посидіти в патрульних автівках, поспілкуватися у рацію та гучномовець, покататися з поліцейськими. Також ознайомлювали з роботою спецпідрозділу ТОР, де можна було поміряти специфічну амуніцію та потримати у руках спецзасоби.

Патрульні облаштували майданчики із випробуваннями та дорожніми знаками і розповідали дітям про свою роботу. Малечі роздавали дитячі книги з правилами дорожнього руху, а також повітряні кульки.

В іншій локації були кінологи з тренованими собаками, які демонстрували свої навички у пошуку певних речей. Для дорослих облаштували також окрему локаціію, де містянам пропонували одягнути тест-окуляри, які імітують стан алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Увесь час площею прогулювався Дід Мороз, з яким охоче фотографувалися дітлахи та отримували солодкі подарунки.

Крім того, на площі провели святковий концерт, з привітаннями виступили представники міської влади та патрульні.

Нагадаємо, 7 січня святкують Різдво Христове Православна Церква України, Єрусалимська, Російська, Сербська, Грузинська, Православна Церква Чеських земель і Словаччини, Афонські монастирі, Бессарабська митрополія Румунської православної церкви, а також Українська греко-католицька церква.

Свято Різдва Христового – найбільш шановане серед двунадесятих, воно відзначається аж до наступного свята – Водохреща. Цей період називають Святками.