Поблизу окупованого Криму пройшли тренування гранатометників

06 Січня 2022, 10:24

На полігонах Херсонщини тривають заходи з підготовки гранатометних підрозділів. Біля адмінмежі з Кримом розрахунки станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів відпрацьовують вогневі вправи.

Про це повідомляє відділ звʹязків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Під час польових занять військовослужбовці навчаються вести розвідку цілей, обирати, обладнувати та маскувати вогневі позиції, а також визначати вихідні дані для стрільби в різних погодних умовах. Наступним етапом тактичної підготовки військовослужбовців визначено пересування на місцевості, вибір та швидка зміна вогневих позицій, а також відпрацювання тактики зосередженого вогню кількох гранатометів по одній цілі задля того, щоб не дати умовному противнику жодного шансу уникнути знищення”, – розповідає командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Тим часом, за інформацією пресслужби ООС, упродовж минулої доби, 5 січня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.

В напрямку Авдіївки ворог відкрив вогонь з протитанкового ракетного комплексу.
Поблизу Шумів противник обстрілював позиції українських військ з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.
У бік Катеринівки окупанти вели вогонь з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Неподалік Майорська російські найманці здійснили обстріли зі станкових протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї.
Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.
Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.