На підвищення зарплат генічеським медикам коштів поки немає (відео)

18 Січня 2022, 19:45

Тарифи на медичні послуги НСЗУ трохи підвищили, але не в значній ступені. Нинішніх тарифів не вистачать на оплату праці медичним працівникам в повному обсязі.

Про це під час пресконференції в медіа-центрі IPC Генічеськ повідомив начальник відділу охорони здоров’я Олександр Тяпкін, інформує Новий Візит.
На думку посадовця виходом в даній ситуаціє є або збільшення тарифів на послуги медичної допомоги, або дотації від держави.

“Якщо підняти заробітну плату, щоб отримати неефективну медицину, ми можемо скорочувати медичних працівників на 50%. Але місцева влада на таке скорочення не піде. Хто ж тоді буде надавати медичну допомогу. Не хотілося би?“, – зазначив Олександр Тяпкін.

Наразі є занепокоєння, щоб видатки на підвищення зарплат медпрацівникам не поклали на місцеві бюджети.

https://youtu.be/P9WQoFUisuk

Нагадаємо, минулого тижня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає підвищення базової заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності.

Базову заробітну плату не менше ніж 20 000 гривень встановлено для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я.

Базова заробітна плата не менше ніж 13 500 гривень виплачуватиметься медичним сестрам, які здобули таку медичну освіту:

  • фаховий молодший бакалавр;
  • фахівець з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, (раніше – середня спеціальна освіта);
  • перший (бакалаврський) рівень вищої медичної освіти;
  • магістр з медсестринства.