На Херсонщині долають наслідки снігопаду

25 Січня 2022, 11:28

Попри снігопад у Херсонській області проїзд державними дорогами області забезпечено. Обмеження руху транспорту на всіх напрямках відсутнє. 

Про це повідомили в пресслужбі обласної адміністрації.

“Сніжні опади й ожеледиця на дорогах можуть спричинити ускладнення дорожнього руху. На дорогах області працюють 45 одиниць техніки та 60 працівників. На дорогах Херсона працюють 11 одиниць техніки та 12 працівників комунальних служб”, – зазначили в ХОДА

У свою чергу херсонці рятуальники закликали громадян бути уважними на дорогах.

“За можливістю, утримайтеся від подорожей автотранспортом на далекі відстані. Уважно слухайте інформацію про погодні та дорожні умови. Якщо ви вирішили їхати на далеку відстань, застосовуйте безпечні методи керування транспортними засобами. Уважно вивчить дорожню карту і користуйтеся трасами, де є придорожні кафе, заправки тощо, щоб можна було перечекати негоду в теплі”, – йдеться у повідомленні Головного Управління ДСНС України у Херсонській області.
Тим часом Херсонський обласний центр з гідрометеорології оголосив попередження про перший рівень небезпечності-жовтий:
25 січня по Херсонській області та м. Херсону на дорогах ожеледиця, хмарно. Вночі помірний сніг, вдень місцями невеликий сніг. Слабка хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 4-9° морозу, вдень 1-6° морозу.
Згідно прогнозу на 26 січня на Херсонщині хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 5-10° морозу, вдень 0-5° морозу.
На 27 січня: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 4-9° морозу, вдень 0-5° морозу.
На 28 січня: Хмарно з проясненнями. Місцями невеликі опади. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 4-9° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.
На 29 січня: Хмарно з проясненнями. Місцями невеликі опади. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла.
Орієнтований прогноз середньодобових температур на період 25 січня-03 лютого 2022 року
25-27 січня -5°, 28-29 січня -2°, 30 січня -1°, 31 січня 0°, 1-3 лютого +2°.