На адмінмежі з Кримом прикордонники вчергове виявили підроблені ПЛР-тести

27 Січня 2022, 22:25

У контрольному пункті в’їзду/виїзду «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом у двох громадян прикордонники виявили підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби.

Під час здійснення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, прикордонники Херсонського загону продовжують виявляти громадян, які використовують підроблені документи. Так, в КПВВ «Чонгар» під час проходження паспортного контролю у двох громадян України прикордонники виявили підроблені довідки про негативний результат ПЛР-тесту”, – йдеться у повідомленні.
Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» військовослужбовці повідомили представників Національної поліції.
Як повідомлялось, минулого року Служба безпеки України викрила зловмисників, які масово підробляли довідки про негативні результати ПЛР-тестів, переважно для людей, які хотіли безперешкодно перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом. Схема діяла щонайменше пів року, а «прибутки» ділків становили понад пів мільйона гривень щомісяця.
Нагадаємо, згідно Кримінального Кодексу України використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.