Коштів на зарплати нема: У Генічеській первинці більше не буде рентгенолога та медсестер фізіотерапії

29 Січня 2022, 14:07

Депутати ухвалили зміни у структурі комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Генічеської міськради. Згідно затверджених змін, зі штату первинки виводяться декілька фахівців, утримання яких не відповідає нормам діючого законодавства.

Відповідне рішення депутати ухвалили на черговому засіданні сесії міськради, передає сайт IPC-Генічеськ.

«Зміни стосуються саме структури. Після підписання договору с НСЗУ, цілком зрозуміло, що коштів на нарахування заробітних плат лікарям та медсестрам нам не вистачає, як і багатьом закладам первинної ланки. Є необхідність привести до норми посади. Первинна ланка не може утримувати в своєму штаті лікаря-рентгенолога, медсестер з фізіотерапії, масажних медсестер. Це все приводиться до норм законодавства», – зазначив у своїй промові перед депутатами директор Генічеського центру ПМСД Дмитро Максименко.

Йому апелював депутат міськради Сергій Мухін, який не погодився голосувати за скорочення штату.

«Наша політична сила не може голосувати за звільнення людей, вгамуйте свої апетити», – зауважив депутат.

Однак Максименко акцентував, що зміни в структурі первинки є вимушеним кроком для її оптимізації та відбувається у відповідності діючому законодавству, за яким у первинці не передбачаються зазначені посади.

Після обговорення за затвердження структури Генічеського ЦПМСД проголосували 24 депутати, проти – троє, також троє утримались.

Як повідомлялось, на сесії міськради депутати підтримали колективне звернення від місцевих мешканців щодо створення комісії з газових питань.