Керівництво громади: у Генічеську має бути льготна ціна на газ

29 Січня 2022, 07:26

У вирішенні газового питання Генічеську має допомогти держава. У громаді маж бути льготна ціна на газ, адже родовище розташоване на її території.

У цьому переконаний Генічеський міський голова Олескандр Тулупов.

«Вирішити питання необхідно з долученням держави, ми не в єдиній ГТС. Ціна на газ, я згоден, дужу велика. Нам потрібна якась льготна ціна на газ, адже він добувається на нашій території і реалізовується на нашій території. Про це ми завжди казали», – наголосив міський голова.

Також він погодився, що будівництвоо газопроводу Стрілкове-Асканія-Нова необхідне для забезпеченння безперебійного газопостачання абонентів.

«Цей газопровід вирішить питання, щоб було безперебійне газопостачання, але, ми розуміємо, що ціна при цьому менше не стане, якщо будуть інвестори, яким буде потрібна ця енергія, треба робити з Асканія-Нова цю закольцовку, але ми не розуміємо зараз, хто за які кошти це може зробити. Ми розуміємо тільки одне, що це – держава, і держава потрібна робити все, щоб мешканці всієї України почували себе дуже добре, незважаючи, що ми знаходимось на Півдні, на Півночі або на Сході нашої країни», – розповів Тулупов.

Крім того, він пояснив, що для створення власного комунального газового підприємства Генічеську не вистачає абонентів.

Нагадаємо, питання побудови газопроводу обговорювали на Форумі «Південна стратегія розвитку», що проходив у 2021 році на Арабатській Стрілці.

Стрілкове газове родовище знаходиться на  території Генічеського району, в акваторії Азовського моря. Воно належить до Азовсько-Березанської нафтогазоносної області Південного нафтогазоносного регіону України та розташоване в північній частині Арабатської стрілки за 44 км від м. Генічеськ.