Історію газових мереж в громаді необхідно відновлювати, – експерт

29 Січня 2022, 20:43

Документи на такі стратегічні об’єкти, як газорозподільчі мережі в громадах мають бути відновлені.

Таку думку висловила співзасновниця громадської організації «Ліга Антитрасту», екс-держуповноважена Антимонопольного комітету України Агія Загребельська.

“Це ненормально, коли в державі такі стратегічні об’єкти без відновленої історії. З приводу інвентаризації, це виклик, з яким стикаються, насправді, маже всі територіальні громади, які почали цей шлях, це, звичайно, непросто. Поки що ніхто не відпрацював такий ефективний механізм, щоб можна було швидко це зробити: відновити документи і все інше. Але я переконана, що це можливо. Це якраз буде дуже корисним, якщо ваша територіальна громада, ваша місцева влада, буде співпрацювати з тими теритоіральними громадами, які почали цей процес, можна скомунікувати, щоб подивитися, хто що вже зробив, у кого що вийшло”, – наголосила експерт.

Як повідомлялось, у Генічеській міській раді підтримали колективне звернення від громадян та вирішили створити комісію з газових питань. Також депутати висловились на підтримку необхідності проведення інвентаризації газорозподільчих мереж: