Донеччанин налагодив “бізнес” на подорожуючих до Криму

26 Січня 2022, 18:01

Мешканцю Донецької області повідомили про підозру через виготовлення фіктивних тестів на Covid-19, які той збував подорожуючим до окупованого Криму.
Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області.
Під час слідства правоохоронці з’ясували, що 39–річний підозрюваний за попередньою змовою зі спільниками виготовляв та збував громадянам, які мали намір виїхати до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, фіктивні довідки щодо результатів дослідження на Covid-19. Вартість такої послуги становила від 500 до 1 500 гривень.
Під час проведення обшуків у помешканнях та автомобілях причетних осіб правоохоронцями виявлено та вилучено підроблені медичні довідки та кошти в сумі понад 40 тис. грн.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Херсонського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в області, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.
Встановлюються інші особи причетні до вчинення злочинів.
Як повідомлялось, наприкынцы минулого року Служба безпеки України викрила зловмисників, які масово підробляли довідки про негативні результати ПЛР-тестів, переважно для людей, які хотіли безперешкодно перетнути адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом. Схема діяла щонайменше пів року, а «прибутки» ділків становили понад пів мільйона гривень щомісяця.