Депутат Херсонської облради погорів на хабарництві, – Генпрокуратура

26 Січня 2022, 22:02

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

На Херсонщині затримали чинного депутата обласної ради, який, за версією слідства, вимагав та отримав хабар.

Про це повідомили в прес-службі Офіса Генпрокурора України.

За даними слідства, депутат облради створив штучні перешкоди у діяльності підприємця. В подальшому він вимагав у нього 27 тис. доларів США за вирішення цих проблем.

Депутат вимагав гроші за сприяння у знятті арешту, накладеного на адміністративну будівлю фірми у місті Скадовську, та відкликання зі Скадовського районного суду навмисно поданих позовів.

Чоловіка затримали одразу після отримання грошей. Проведені обшуки за місцем його проживання. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють Головне слідчеуправління Нацполіції України за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Як стверджує херсонське видання Мост, затриманий – депутат Херсонської обласної ради від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Сергій Кульчиковський.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.