COVID-патрулі виявили порушення протиепідемічних вимог у 90 % перевірених закладів в Генічеському районі

06 Січня 2022, 10:10

Протягом минулого місяця COVID-патрулі моніторили стан дотримання протиепідемічних вимог  суб’єктами господарювання в Генічеському районі. Під час перевірок були виявлені порушення у 90% обстежених закладів.

Про це повідомили в районній адміністрації.

Так, протягом грудня 2021 року COVID-патрулі перевіряли дотримання протиепідемічних вимог у 1857 суб’єктів господарювання, в тому числі об’єктів торгівлі харчовими продуктами, закладів громадського харчування, аптечних закладів, закладів освіти, культурно-розважальних закладів. За результатами склали 289 постанов.

Виявлені порушення протиепідемічних вимог в 90% обстежених закладів, в тому числі, з питань правильного використання засобів індивідуального захисту працівниками та відвідувачами так, щоб захисною маскою були закриті ніс та рот, наявності контейнерів для централізованого збору засобів індивідуального захисту, дотримання дистанції між відвідувачами не менше ніж 1,5м, наявність документів щодо проходження медичного огляду працівниками закладів, дотримання режиму дезінфекції приміщень та надані відповідні пропозиції.

До складу COVID-патрулів входять працівники Генічеського районного відділу поліції ГУНП України в Херсонській області, Держпродспоживслужби, представники районної державної адміністрації та органи місцевого самоврядування, які здійснюють контроль щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів.

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області, у період з 27 грудня 2021 року по 3 січня 2022 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області самостійно, а також за участі Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади відвідали 454 суб’єкти господарювання стосовно дотримання карантинних вимог. Порушення встановлено на 117 об’єктах. 

За виявлені порушення складено 73 протоколи. Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З метою недопущення порушень надалі та усуненню вже виявлених кожному порушнику надані відповідні письмові пропозиції.

За офіційною інформацією, за минулу добу в Генічеському районі зафіксували 6 нових випадків COVID-19, загалом по області – 127 нових випадків.

МОЗ нагадує: щеплення – єдиний вірний шлях до подолання коронавірусу.

Адреси центрів вакцинації можете переглянути за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/