За рік у чверті перевірених об’єктів на Херсонщині виявили порушення карантинних вимог

25 Січня 2022, 23:33

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжує контроль за дотриманням карантинних заходів щодо протидії поширенню COVID-19. За підсумками минулого року порушення карантину у чверті перевірених об’єктів на Херсонщині.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Так, протягом 2021 року херсонська Держпродспоживслужба провела 38 095 перевірок об’єктів нагляду щодо дотримання протиепідемічних заходів, порушення виявили на 8 952 об’єктах.

За результатами перевірок склали3 334 протоколи про адміністративне правопорушення.

У свою чергу, в поліції Херсонщини прозвітували, що протягом тижня поліцейські перевірили 5487 суб’єктів господарювання щодо дотримання карантинних норм.

За фактами виявлених порушень карантинних вимог поліцейські склали 31 адміністративний протокол за ст.44-3 КУпАП, з яких 7 протоколів ˗ за перебування у закладах без COVID-сертифікатів, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

“Поліція Херсонщини закликає громадян дотримуватись протиепідемічних заходів, соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку”, – зазначили правоохоронці.

Наразі кількість нових випадків коронавірусної хвороби на Херсонщині зростає.

Нагадаємо, на території області щоденно працюють рейдові групи з числа поліцейських та Держпродспоживслужби, які перевіряють дотримання наявних карантинних обмежень громадянами та суб’єктами господарювання.