Через повідомлення про замінування у залізничному вокзалі в Херсоні евакуювали людей

08 Січня 2022, 23:08

Херсонські поліцейські перевіряли залізничний вокзал у Херсоні через повідомлення про замінування. Людей з вокзалу евакуювали, вибухівку не знайшли, але тепер шукають «псевдомінера» для притягнення до відповідальності.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Так, о чергової частини Головного управління Національної поліції області надійшло повідомлення в одному з меседжерів про замінування залізничного вокзалу в Херсоні.

Для перевірки повідомлення на місце виїхали слідчо-оперативна група Херсонського районного упрафвління поліції, кінологи та спеціалісти вибухотехнічної служби обласного главку поліції, співробітники ДСНС.

Поліцейські евакуювали близько 50 людей.

Вибухотехніки та кінологи обласного главку поліції обстежили будівлю та прилеглу територію. Вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили, повідомлення виявилось неправдивим. Графік руху поїздів змін не зазнав.

Попередня правова кваліфікація події – ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Наразі поліція проводить заходи по встановленню особи правопорушника для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.