В обласній владі запевнили, що Генічеськ не відріжуть від газопостачання

28 Січня 2022, 23:57

В обласній владі завірили, що Генічеськ не відріжуть від газопроводу. При спробі демонтажу його частини, права на яку виставляє компанія «Соїл-газ», обласна адміністрація готова підняти це питання на найвищому державному рівні.

Про це повідомив в.о. директора департаменту розвитку територій ХОДА Іван Чорний.

«У системі газопостачання населених пунктів міста Генічеська і Арабатської Стрілка задіяно газопровід, власником якого є ТОВ “Соїл-газ”. Свого часу вона побудувала цей газопровід, але з цим власником якісь були певні фінансові проблеми, з ними не розрахувались за будівництво. і тому в останні три роки вже він постійно нам в опалювальний період натякає на те, що він хоче демонтувати свій газопровід, а що таке демонтаж газопроводу під час опалювального сезону? це для нас ситуація може стати надзвичайною», – розповів Іван Чорний.

За його словами, обласна адміністрація ще минулого року попередили полтавську компанію, що при спробі реалізації таких намірів, ХОДА винесе це питання на рівень РНБО.

«Ми не дамо вчиняти такі дії з цим газопроводом, ставити мешканців Арабатської Стрілки і міста Генічеськ під загрозу. Ми розуміємо, що місто Генічеськ межує з тимчасово окупованою територією Республіки Крим, та оця вся дестабілізація і соціальне загострення, яке може бути як наслідки дії цього власника газопроводу ТОВ «Соїл газ», тому ми задіяли всі механізми, щоб не допустити такої ситуації. і діємо на випередження, попереджена Службу Безпеки, і ми тримаємо руку на пульсі», – зазначив посадовець.

Він також розповів, що компанія “Херсонгаз” має прокласти нову ділянку газопроводу замість частини газогону, що будувала ТОВ “Соїл-газ”.

Як повідомлялось, в кінці минулого року компанія “Соїл газ” вчергове розіслала  повідомлення про намір демонтажу своєї частини газопроводу.

За інвестиційною програмою газорозподільного підприємства АТ “Херсонгаз” на 2022 рік передбачено Будівництво міжселищного газопроводу високого тиску ІІ категорії від АГРС Щасливцеве до ГРП №1 м. Генічеськ з улаштуванням ШГРП (2 ділянка).