На КПВВ “Каланчак” теж встановили інтроскоп і знайшли завдяки йому набої

31 Січня 2022, 11:25

Напередодні у КПВВ «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом українські прикордонники виявили у подорожуючого набої.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонського прикордонного загону ДПСУ.

“У КПВВ «Каланчак» прибув громадянин України, який слідував в бік тимчасово окупованого Криму. Під час огляду його речей за допомогою рентгено-телевізійного інтроскопу прикордонники виявили 5 набоїв калібру 7.62 мм та гільзу”, – розповіли прикордонники.

Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» прикордонники повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянина правоохоронцям для проведення подальших слідчих дій.

У Херсонському прикордонного загоні зазначили, що завдяки застосуванню технічних засобів прикордонного контролю все частіше виявляють заборонені для переміщення товари та предмети.

Як повідомлялось, раніше у КПВВ “Чонгар” був встановлений рентгено-телевізійний інтроскоп. Представники влади повідомляли, що такий же буде встановлений і у КПВВ “Каланчак”, коли той перейде на баланс держпідприємства “Реінтеграція та відновлення.