Тулупов відповів на актуальні питання щодо розвитку громади

05 Січня 2022, 13:33

Олександр Тулупов

Під час опитування у соцмережах Медіа-центр IPC-Генічеськ отримав велику кількість запитань до голови громади Олександра Тулупова. Міський голова приділив належну увагу такому опитуванню та надав офіційні відповіді. Публікуємо запитання, підписані користувачами Фейсбуку без змін, та відповіді Олександра Тулупова. Щиро дякуємо усім за активність!

 Tamara Serdyuk: Чи вирішується питання повернення газу до нашої громади? Адже ми не пов’язані з ГТС України. І чому платимо за доставку тим, кого це ніяк не стосується?

 Олександр Тулупов: Питання щодо зниження ціни на оплату послуг з транспортування газу в наші будинки направлялося рішеннями депутатських корпусів міської і районної рад. На жаль, розрахунок ціни доставки газу до споживача не входить до компетенції міської ради.

Василий Сытник: Чому наші депутати не зустрічаються зі своїми виборцями і не звітують перед ними про виконану роботу? Коли вулиці будуть грейдувати, швидше за все, по бруду? Шановний голове! Змінюйте своїх заступників, вони вам не допомагають, а заважають. Успіхів!

Олександр Тулупов: Дорожньо-транспортна інфраструктура Генічеської міської територіальної громади становить близько 760 км. Проведення ремонтних робіт на всіх ділянках дороги не дозволяють можливості бюджету. Обираючи найбільш пріоритетні ділянки проводяться ремонтні роботи, здійснюється грейдерування.

За рахунок коштів державного бюджету на автомобільних дорогах загального користування державного значення, що проходять територією громади протягом року здійснено ремонтних робіт на загальну суму 22 млн грн, а за кошти бюджету Генічеської міської територіальної громади – 1,7 млн. грн.

Сергей Репельский: У мене питання: Коли Тулупову вколять щеплення під назвою ФАНАТ СВОЇХ ГЕНИЧАН І МІСТА

Олександр Тулупов: З самого дитинства був «фанатом» свого міста, свого краю, своєї країни. Наприклад, при обрані мене головою, ініціював і реалізував у 2015 році в Генічеську місце, де можуть проходити офіційні мітинги, зібрання з нагоди державних урочистостей, якого до цього часу не було – «майданчик державності» з гербом і прапором міста Генічеськ та України.

Zarya Israpilova: Коли “шановний” мер, займеться міським водопроводом? Гроші з бюджету громади тривають з легкістю, але не на діло, а на особисті потреби!

Олександр Тулупов: На вуличних водопровідних мережах Генічеської міської територіальної громади з січня по грудень 2021 року ліквідовано понад 390 аварій.

У місті Генічеськ КП «Генічеське ВУВКГ» здійснено поточні ремонти водопроводу по вул. Геройській, пров. Відродження (від вул. Центральної), вул. Матросова (від вул. Колективної до вул. Гоголя); вирішується питання щодо завершення ремонтних робіт на водопроводах по вул. Гоголя в місці перетину з вул. Матросова, по вул. Приморській, вул. Мічуріна, вул. Курасова,  пров. Лікарняному та інші ділянки.

За рахунок коштів з державного бюджету та місцевого бюджету закінчуються роботи з будівництва «Каналізаційних очисних споруд в м. Генічеськ – реконструкція» на суму 14 млн грн. Дані роботи тривають не перший рік і загальна вартість складає 33,5 млн грн.

Щотижнево на офіційному сайті Генічеської міської ради (http://genich-rada.gov.ua/) проводиться інформування населення  з фотозвітом про діяльність комунальних підприємств.

Елизавета Гвоздева: Проблема в Генічеську, світло та водогін.

Олександр Тулупов: Так, я згоден і ми намагаємося вирішити цю проблему.  Водопровідна труба в землі лежить років 25-30, після чого її треба міняти. У Генічеську труби дійшли до межі своєї експлуатації, тому їх треба  міняти, іншого способу немає.  Скільки ще проіснують в землі труби, що прокладені у 70-80 роках, гарантувати не може ніхто, але щодня служба водопровідних мереж КП «Генічеське ВУВКГ» виїжджає для усунення проривів. Тільки з січня по грудень 2021 року на вуличних водопровідних мережах Генічеської міської територіальної громади  ліквідовано понад 390 аварій!

У місті Генічеськ КП «Генічеське ВУВКГ» здійснено поточні ремонти водопроводу по вул. Геройській, пров. Відродження (від вул. Центральної), вул. Матросова (від вул. Колективної до вул. Гоголя); вирішується питання щодо завершення ремонтних робіт на водопроводах по вул. Гоголя в місці перетину з вул. Матросова, по вул. Приморській, вул. Мічуріна, вул. Курасова,  пров. Лікарняному та інші ділянки.

Щодо електропостачання проблема не тільки у місті Генічеськ, а у всій громаді. Нажаль, маємо ситуацію, де власність електромереж не в компетенції міської ради. Для контролю і впливу на покращення ситуації по електрозабезпеченню у нашій громаді рішенням сесії були направленні відповідні звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та відповідних міністерств.

Нещодавно проводилося опитування, ініційоване Міністерством реінтеграції, і на запитання «проблема, яка потребує вирішення центральною владою і не входить в компетенцію громади» ми назвали – енергопостачання. Адже, всім відомий факт що ця інфраструктура є приватною, тому ми намагаємося знайти підтримку як з боку НКРЕКП так і центральної влади.

Света Тищенко: Коли буде дорога до Павлівки, і коли будуть гойдалки в Новому Азові, адже обіцяв на виборах?

Олександр Тулупов: Передбачається проведення капітального ремонту дороги Іванівка – Генічеськ у 2022 році.

Светлана Дашко: Дуже актуальне питання – лікарня! Виплата зарплат, нестача кадрів!?

Олександр Тулупов: Утримання медичних закладів відбувається за рахунок коштів з державного бюджету, через НСЗУ, але міська рада завжди йде на зустріч медикам і фінансує ті напрямки, які перебувають у її компетенції.

Крім того, було 20.07.2021 року, направлено Звернення депутатів до Президента, Уряду щодо забезпечення належного фінансування закладів охорони здоров’я.

Людмила Лозенко: Коли буде порядок у лікарні? Як може такий величезний район і курортне місто залишитися без хірургів? Скільки потрібно ще смертей нашому головному лікарю і меру, щоб вирішити питання з лікарями?

Олександр Тулупов: На сьогоднішній день в закладах охорони здоров’я нашої громади дійсно є проблема нестачі лікарів, тому  з метою підтримки та створення необхідних умов для розвитку та забезпечення потреб ринку праці нашої громади у фахівцях з гостродефіцитних спеціальностей у галузі медицини, культури, освіти, фізичної культури, було розроблено Програму «Розвиток людського капіталу Генічеської міської ради на 2021-2025 роки», якою передбачено здобуття безкоштовної доступної вищої  освіти, що здатна забезпечити підготовку кадрів. Однією з умов укладання угоди є обов’язковість відпрацювання випускником, фінансування здобуття вищої освіти якого було здійснено в рамках Програми, не менше трьох років.

Генічеська міська рада направила двох кандидатів на навчання для здобуття спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина» з подальшим працевлаштуванням у КНП «Генічеський ЦПМСД» Генічеської міської ради.

Светлана Жильцова Якимова: Як ви себе почуваєте? Успіхів!

Олександр Тулупов: Дякую, пані Світлано. Мені приємно чути, коли переживають за мене та цікавляться про мій стан. На жаль, є поодинокі випадки коли зловтішаються. Дуже багато роботи і відповідальність перед мешканцями громади. З підтримкою місцевого населення, а не лише однієї людини, у нас все вийде!) Вам дякую, нехай щастить.

Rgfqsf Qwerd: Нічого не роблять. Скільки було раніше квітів, троянд, тюльпанів та різних інших. У центрі міста вирубали всі акації, немає нічого, це наше здоров’я, очищувачі повітря, вони посаджені на початку шістдесятих, їх можна було підлікувати, тобто підрізати, а не варварськи вирубувати на продаж дров.

Олександр Тулупов: В громаді на постійній основі працюють більше 50 працівників, які проводять прибирання сміття, догляд за територіями у населених пунктах нашої громади.

В нашій громаді у міру можливостей відбувається висаджування квітів, догляд за квітами, а дерева, які становлять загрозу чи сухостої – спилюються.

(фото надані міськрадою, продовження у наступних публікаціях)