Жителів Херсонщини попередили про погіршення погодних умов

20 Грудня 2021, 13:14

Найближчим часом на Херсонщині очікується погіршення погодних умов. Синоптики обласного центру прогнозують зниження температури до 8 градусів морозу вночі, а також можливий сильний вітер, мокрий сніг та ожеледицю. Про штормове попередження нагадують і херсонські надзвичайники.

Водночас в обласній адміністрації обговорюють заходи із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій під час зимового періоду.

“Вже відпрацьовано порядок взаємодії органів місцевої влади з рятувальниками, Нацполіцією та службою автодоріг у Херсонській області при виникненні надзвичайних ситуацій та аварій”, – розповів директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Олексій Сулімов під час засідання селекторної наради 20 грудня.

Для розчищення доріг та буксирування транспортних засобів планується залучити техніки:

  • ДП “Херсонський облавтодор” – 80 одиниць техніки. Це 18 піскорозкидувачів, 1 солерозподілювач, 15 навантажувачів, 14 автогрейдерів, 1 роторний снігоочищувач, а також 31 одиниці іншої техніки;

  • ГУ ДСНС у Херсонській області – для буксирування транспортних засобів цілодобово чергує 3 тягачі, а також 42 одиниці техніки. У разі необхідності рятувальники готові залучити додаткову техніку;

  • органами місцевого самоврядування планується залучити 444 одиниці техніки для розчищення доріг, а також 70 одиниць важкої техніки для буксирування автомобілів.

Олексій Сулімов додав, що техніка ДСНС та облавтодору першочергово залучатиметься для розчищення від снігу доріг державного значення.

Запас матеріального резерву паливно-мастильних матеріалів становить 206,6 тонни пального.

Тож за результатами розгляду зазначеного питання на селекторній нараді райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування рекомендовано:

  • при формуванні бюджетів на 2022 рік передбачити на належному рівні обсяги резервних фондів місцевих бюджетів;

  • переглянути обсяги наявного матеріального резерву паливо-мастильних матеріалів на місцях та їх поповнення за необхідності;

  • перевірка технічного стану та можливості оперативного залучення техніки до ліквідації наслідків негоди;

  • забезпечення в межах новоутворених районів своєчасний збір, опрацювання та доведення до керівництва області через чергові служби оперативної інформації щодо обстановки на місцях.