З наступного року запрацює ГіС-портал Херсонщини

15 Грудня 2021, 19:10

Створення геоінформаційної системи Херсонської області вже на фінальній стадії. Презентувати її планують всередині січня 2022 року.

Про це говорили під час зустрічі заступники голови облдержадміністрації Микола Якименко та Павло Кулик із керівником ГО «Товариство дослідників України» Павлом Остапенком.

Павло Остапенко розповів, що для проєкту створили карту-підложку Херсонщини, на якій розміщено 400 шарів геопросторових даних, 11 тематичних розділів і 300 показників.

За рік після підписання меморандуму проводився збір необхідної інформації та актуалізація наявної. Наразі розробка порталу вже на фінальній стадії.

Як повідомлялось, планується створити інтерактивну карту Херсонщини, яка матиме такі тематичні розділи: загальна характеристика регіону; природні умови та ресурси; населення; господарство; гуманітарна сфера; екологічний стан; безпека життєдіяльності; управління та адміністрування; просторовий розвиток.

Відповідний Меморандум про співпрацю між ОДА та громадською організацією було підписано торік у грудні. ГІС-портал створюватиметься в п’ять етапів: збір інформації, оцифровка даних, створення бази даних, розробка ГІС-порталу, впровадження та навчання.