В Офісі Омбудсмана закликали створити належні умови для вакцинації кримчан у КПВВ “Чонгар” (відео)

09 Грудня 2021, 18:50

Ірина Верігіна, Фото: facebook.com/IPC.Kherson

Наразі у КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з окупованим Кримом фактично немає умов для роботи пункту вакцинації кримчан від COVID-19. Правозахисники звертаються до Херсонської обласної адміністрації з вимогою усунути недоліки, щоб кримчани мали можливість вакцинуватися.

Про це розповіла представниця Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна під час онлайн-інтерв’ю медіа-центру IPC-Генічеськ.

«Виявилось, що схема роботу пункту вакцинації від COVID-19вкрай незручна для мешканців окупованого півострова. Для проведення вакцинації необхідно, щоб у пункті зібралися щонайменше шість людей. Тоді медсестра, яка чергує у пункті, телефонує в амбулаторію села Чонгар, звідки згодом приїздить лікар, привозить необхідну кількість вакцини (один флакон розрахований на шість доз), й проводиться вакцинація. При цьому у приміщенні немає холодильників для зберігання вакцини», – зазначила представниця Омбудсмана, розповідаючи про підсумки моніторингового візиту на КПВВ “Чонгар”, що напередодні провели правозахисники.

За її словами, за підсумками моніторингу до Херсонської ОДА буде направлений лист-реагування про забезпечення належних умов для роботи пункту вакцинації на КПВВ “Чонгар”.

У подальшому правозахисники також планують перевірити роботу пункту вакцинації і на КПВВ “Каланчак”.

Як повідомлялось, раніше у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України інформували, що у пунктах пропуску «Чонгар» та «Каланчак» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом 1 грудня почали вакцинувати від COVID-19. У пунктах є вакцини Pfizer, Moderna та Coronavac.

Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна неодноразово наголошувала на необхідності автобусного сполучення з КПВВ на адмінмежі з Кримом, відкриття пунктів вакцинації від ковіду у сервісних зонах контрольних пунктів, цілодобової роботи пунктів експрес-тестування.