В Асканійській громаді відкрили головну ялинку

25 Грудня 2021, 22:52

П’ятиметрова штучна ялинка засяяла новорічними вогнями 24 грудня на площі біля селищної ради Асканія-Нова.

Як розповіли на сторінці громади у Фейсбуці, на святковий захід зібралось чимало дітей та дорослих мешканців громади, яких чекала весела розважальна програма організована відділом освіти, культури, спорту і туризму, працівниками селищних клубів, бібліотек та дитячої музичної школи.
Селищний голова Вадим Поліщук привітав з наступаючими новорічними та різдвяними святами дітей, а також усіх, хто вірить у справжні дива, побажав гарного настрою, нових здобутків, здоров’я, миру та злагоди.
Майданчик перед селищною радою став містечком новорічних дійств. Діти разом з Дідом Морозом та Снігуркою під веселу святкову музику водили хороводи, розповідали Діду Морозу свої бажання на Новий рік, брали участь у конкурсах та отримали солодкі подарунки.
Як повідомлялось, головну ялинку області відкрили у День святого Миколая 19 грудня. Новорічну красуню, яку встановили на площі біля ККЗ “Ювілейний”.19 грудня на площі 200-річчя Чаплинки в День Святого Миколая теж відбулось відкриття головної ялинки. Захід супроводжувався піснями та мелодіями, іграми, художніми номерами місцевих виконавців. В рамках заходу організовали новорічний ярмарок-продаж місцевих майстринь декоративно-прикладного мистецтва.

Традиційно, відкриття новорічної ялинки становиться початком циклу заходів до свята Нового року та Різдва Христового.

Нагадаємо, перший офіційний новорічний вихідний чекає на українців на Різдво, 25 грудня, яке припадає 2021 року на суботу. Тому вихідний переноситься на понеділок, 27 грудня. А ось 24 грудня буде скорочений робочий день.

1 січня 2022 року також припадає на суботу. Саме тому українці отримають новорічні вихідні — 1, 2 та 3 січня. 31 грудня українців очікує скорочений робочий день.

Різдво за григоріанським календарем  2022 року припадає на п’ятницю. Тому на нас знову ж таки чекає святковий вікенд — 7, 8 і 9 січня 2022 року.