У Присиваській громаді підвели підсумки проєкту «Молодь за демократію»

25 Грудня 2021, 10:57

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

У Присиваській громаді підводять підсумки проекту «Молодь за демократію». Наприкінці грудня учасники проєкту отримали подарунок до новорічних свят від команди «Молодь за демократію в Україні» – подяку та сертифікати, а також посібник, ідея створення якого виникла восени 2021 року під час співпраці з десятьма громадами-партнерами проєкту.

Про це  повідомили у сільській раді.

“Час підводити підсумки участі в компоненті «Молоді люди – повноправні громадяни» проєкту «Молодь за демократію», який тривав близько року. За цей час відбулося багато цікавих, пізнавальних та практичних заходів”, – зазначили в установі.

У рамках проєкту провели дослідження потреб молоді, працювали над створенням молодіжної ради, установчі збори якої планують провести вже найближчим часом.

Учасники проєкту пройшли п’ять етапів.

Першим етапом була підготовка проектної заявки та проходження відбору в десятку громад-учасників. Другим етапом стало проведення дослідження потреб як молоді, так і представників ОМС, осіб що працюють з молоддю тощо, вивчення інфраструктурних можливостей громади та визначення із проєктом, над яким команда і буде працювати – «Створення Молодіжної ради».

Далі відбувалося навчання команди – взяли участь у двотижневому тренінг-семінарі в онлайновому форматі з посилення участі молоді та громадської активності та інших заходах. Було багато зустрічей із різними мотиваторами, серед яких і Антьє Ротемунд, директорка Департаменту молоді Ради Європи, і Олена Литвиненко, заступниця голови Офісу Ради Європи в Україні, і Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України, Олена Черних, керівниці проєкту «Молодь за демократію в Україні».

На четвертому етапі почалося практичне відпрацювання отриманих знань та вмінь під час реалізації проекту. Було запрошено молодь до участі у спільних заходах, проведено тренінг на тему: «Молодіжна рада – що це?», гру «Країна Гідності», навчальний БУРчик та ін. Весь час нас супроводжувала команда менторок проєкту: Тетяна Горохова, Альона Глазкова, які допомагали та мотивували. Спільними зусиллями ми змогли навчити та підтримати ініціативну групу, яка подала на затвердження положення про молодіжну раду та незабаром планує провести перші установчі збори.

26 листопада відбувся фінальний захід на якому було підведено підсумки проєкту, визначено напрямки руху, що вдалося та що не вдалося.

Проєкт «Молодь за демократію в Україні» реалізується в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018 – 2022 роки та ґрунтується на попередньому досвіді й продуктивній двосторонній співпраці Ради Європи і Міністерства молоді та спорту України в межах Рамкової програми співробітництва в галузі молодіжної політики між Радою Європи і Міністерством молоді та спорту України на 2016 – 2020 роки.

Як повідомлялось, Присиваська територіальна громада завершила будівництво універсального спортивного майданчика в селі Іванівка.

Наступного року у Каховській громаді планують реалізувати чотири молодіжних соціальні проєкти.