У міськраді назвали причину відключення газу в Генічеську

22 Грудня 2021, 17:46

В ніч на 22 грудня у частини абонентів Генічеської громади  зникло газопостачання. Наразі подачу газу відновлено. Про причини відключення розповідають у міській раді.

Як уточнили сайту IPC-Генічеськ у міськраді з посиланням на керівництво у«Херсонгаз», причиною відключення стала аварія на газорозподільному пункті через різкий стрибок споживання газу.

“У зв’язку з різким зниженням температури (вночі у Генічеську зафіксували мінус 11 градусів) відбувся різкий стрибок споживання газу, що, у свою чергу, призвело до аварії на газорозподільному пункті (ГРП) і відключення абонентів. В роботу оперативно включились 3 аварійні бригади”,- розповів в. о. начальника Генічеського управління АТ «Херсонгаз» Микита Пашкевич.
Наразі подачу газу відновлено. Без нього поки лишаються 15 абонентів у Приозерному. Але відновлення подачі газу в їхніх оселях обіцяють вже найближчим часом.
“Міська рада і газове господарство просять з розумінням ставитись до ситуації, і у разі відключення газопостачання запастись терпінням”, – зазначили в керівництві громади.

Як повідомлялось, проблеми із газопостачанням виникають у Генічеську вже кілька років поспіль.

Газ для споживачів Генічеського району видобувають на Арабатській Стрілці. До захоплення Криму Росією зимовий дефіцит покривався із кримського Глібовского підземного газосховища, куди влітку закачували надлишки газу, видобуті із Стрілкового.

Чиновники різних рівнів заявляли, що радикально ситуацію може будівництво до Геніческа гілки газопроводу від розподільчої станції у Асканії-Нова.

Генеральна директорка державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз” Світлана Нєжнова теж неодноразово наголошувала на необхідності побудови газопроводу Генічеськ–Новоолексіївка–Асканія-Нова.

У свою чергу, Олександр Тулупов розповідав про плани створення комунального підприємства “Генічеськ-газ-наш”. У міськраді вирішили вивчити питання, у кого на балансі газові мережі, та чи можливо їх взяти на баланс громади, адже труби прокладали члени кооперативів за власні кошти. Також планували актуалізувати питання ренти за видобуток газу, що має надходити у бюджет громади.