У Києві обговорюють комплексне соціологічне дослідження у Генічеській громаді (трансляція)

20 Грудня 2021, 11:30

ілюстраційна світлина, місто Генічеськ до війни

Результати комплексних соціологічних досліджень у територіальних громадах м. Генічеськ Херсонської області та м. Старобільськ Луганської області презентують у Києві. Онлайн-трансляція заходу відбувається на на ресурсах УКМЦ, а також на сторінці Школи політичної аналітики НаУКМА.

Пресконференцію проводять представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Школи політичної аналітики НаУКМА.

У заході бере участь віце-прем’єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, представник Посольства Швейцарії в Україні, представники громад, де проводилось дослідження. Зокрема, онлайном підключився і Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Дослідники презентують результати оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах та розвиток місцевого потенціалу з підвищення рівня соціальної згуртованості громад.

Як зазначають організатори, метою співпраці є зміцнення стійкості громад, які зазнали негативного впливу внаслідок збройної агресії Російської Федерації, зокрема поліпшення захисту соціально вразливих груп, сприяння примиренню та соціальній згуртованості, зміцнення громадської безпеки.

Під час заходу обговорюють наступні питання:

  1. Кроки Міністерства з питань реінтеграції у підтримці громад, які зазнали негативного впливу внаслідок агресії Російської Федерації.
  2. Наявні конфлікти та проблеми у громадах, причини їх появи та фактори ризику виникнення нових.
  3. Стійкість громад, довіра всередині громади та до публічних інституцій.
  4. Заходи для зниження напруги та зміцнення стійкості досліджуваних громад.

Дослідження проводилось в межах «Підвищення спроможності Мінреінтеграції щодо здійснення координації програм з оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах та розвиток місцевого потенціалу з підвищення рівня соціальної згуртованості громад, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту» за підтримки уряду Швейцарської Конфедерації. Результати дослідження базуються, зокрема, на основі даних з 2 фокус-групові дискусії із загальним населенням громад, 20 глибинних інтерв’ю з представниками різних експертних або професійних середовищ, виконаних дослідницькою командою Школи політичної аналітики та ТОВ «Інфо Сапієнс».