У Каховській громаді реалізують чотири молодіжних соціальні проєкти

22 Грудня 2021, 23:45

Наступного року у Каховській громаді планують реалізувати чотири молодіжних соціальні проєкти.

Про це повідомили в Каховській міськраді.

“Варто зазначити, що Каховська міська рада підтримує та фінансує через міську комплексну програму “Молодь” цей конкурс вже багато років”, – наголосили в установі.

У грудні, за підтримки відділу у справах молоді та спорту, традиційно відбувся конкурс молодіжних соціальних проєктів та програм на отримання муніципальних грантів.

У цьому році на розгляд комісії було подано чотири проєкти. Зауважимо, що цього року було прийнято нове Положення про порядок проведення у Каховській міській територіальній громаді конкурсу молодіжних соціальних проєктів та програм (рішення сесії від 25.11.2021 № 925/21), то ж подавали та оцінювали проєкти відповідно до нього. Формат зустрічі, враховуючи епідемічну ситуацію, змінився – і конкурсанти, і члени комісії зустрілися на відеоконференції у ZOOM.

Бюджетне фінансування конкурсу на наступний рік в рамках програми “Молодь” складатиме не більше 25 тис. грн, тож комісія вирішила фінансувати проєкт-переможець у повному обсязі запитуваних коштів, а інші проєкти фінансувати у відсотковому співвідношенні. Після презентації конкурсантами власних ідей, запитань від членів комісії та жвавих обговорень, як удосконалити подані проєктні пропозиції, бали розподілилися таким чином:

І місце – проєкт «ART_TACHANKA» (ІГ «Збережемо нашу історичну спадщину») – 848 бал. Рішенням комісії проєкт буде профінансовано 100% (6375 грн.) від запитуваної в органах місцевого самоврядування суми;

ІІ місце – проєкт «Відкривай громаду з «Що? Де? Коли?»» (ГО «Каховська відкрита ліга гумору») – 778 бал. Рішенням комісії проєкт буде профінансовано 95% (7906 грн.) від запитуваної в органах місцевого самоврядування суми;

ІІІ місце – проєкт «ANIMAL-FRIENDLY КАХОВКА» (ініціативна група “ГУК”) – 772 балів. Рішенням комісії проєкт буде профінансовано 90% (2867 грн.) від запитуваної в органах місцевого самоврядування суми;

ІV місце – проєкт «Квест “Дорога українськими звичаями” як приклад національного виховання української молоді» (ІГ «Каховські джури») – 735 балів. Рішенням комісії проєкт буде профінансовано 85% (7497 грн.) від запитуваної в органах місцевого самоврядування суми.

Фінансування проєктів, які визнані переможцями в конкурсі молодіжних соціальних проєктів і програм на 2022 рік відбуватиметься вже наступного року за рахунок Програми “Молодь” на 2022-2026 роки у Каховській міській територіальній громаді, відповідно до розпорядження міського голови від 21.12.2021 № 268-р “Про підсумки конкурсу молодіжних соціальних проєктів і програм на отримання муніципальних грантів в 2022 році”».