У Генічеському районі знизились темпи вакцинації від COVID-19

23 Грудня 2021, 08:28

ілюстраційна світлина, pravda.com.ua

Разом зі спадом захворюваності на COVID-19 у Генічеському районі зменшились і темпи вакцинації.

Про це під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ розповів директор Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Дмитро Максименко.

«Ми не досягли бажаного результату в цьому році. Вакцинація добровільна, але людям весь час наголошують на необхідності щеплення від ковіду. Якщо під час минулої хвилі хвороби вакцинували 350 людей в день, то зараз 150-175, це звичайно, мало. Люди розслабились, з одного боку, це пов’язано з тим, що знизилась захворюваність, ще один фактор: найактивніше населення, хто хотів вакцинуватися, вже вакцинувався», – розповів він.

При цьому лікар вчергове закликав співгромадян, які ще вакцинувалися, зважитись на це, адже з хворих, які потрапили на стаціонарне лікування, а також хворих, які знаходяться на амбулаторному лікуванні, 96-97% – це невакциновані люди. Вакциновані хворіють легше, ніж ті, хто не вакцинувався.

«Якби 70% провакцинували, то ми могли би говорити про створення колективного імунітету, це дало б змогу виключити важкі випадки, менше було би обмежень у повсякденному житті», – наголосив Максименко.

Як повідомлялось, громадські діячі Херсонщини власним прикладом закликали співгромадян вакцинуватися від COVID-19.

МОЗ радить українцям вакцинуватися. Адреси та контакти центрів/пунктів вакцинації за посиланням.