У Білозерській громаді розробляють стратегію розвитку малого підприємництва

21 Грудня 2021, 11:40

У Білозерській селищній раді розробляють стратегію розвитку малого підприємництва в громаді.

Як повідомили в установі, селищна рада запросила студентську молодь та фахівців запропонувати свої ідеї для того, щоб розробити стратегію розвитку малого підприємництва в громаді.

“Розвиток Білозерської селищної громади, що на Херсонщині, залежить від розміру місцевого бюджету. Його наповнюють бюджетні установи, малі підприємства у сфері торгівлі, послуг та сільського господарства. Але надходжень не вистачає, громада отримує допомогу (дотації) від держави. Якщо більше мешканців будуть займатися підприємництвом або фрилансом, громада буде швидше розвиватися і рівень життя для кожного мешканця підвищиться. Ми шукаємо рішення, які допомогли б нашим жителям опанувати нові, креативні професії, які б їм забезпечили гідну оплату праці, а місцевому бюджету — наповнення. Це допоможе фінансувати роботу освітніх, медичних, культурних установ”, – йдеться у повідомленні.

Білозерська селищна рада Херсонської області спільно з громадською організацією «Білозерський центр регіонального розвитку» розробила кейс «Розвиток малого підприємництва в громаді: креативні професії майбутнього» для чемпіонату в рамках Школи відкритих інновацій від CASERS.

Студентам та фахівцям пропонують висловлюватися щодо таких  питань: як провести навчання мешканців, щоб допомогти їм опанувати професію, отримати роботу та зареєструвати ФОП? які активності може проводити керівництво громади для того, щоб через 1-3 роки в громаді значно збільшилась кількість ФОПів, які сплачують податки до місцевого бюджету? як громаді популяризувати креативні професії та віддалений фриланс?.

Деталі участі у розробці стратегії за посиланням.
Школа відкритих інновацій – це освітній проєкт з впровадження інструментів краудконсалтингу в українських громадах для залучення онлайн зовнішніх експертів та волонтерів у розробку нових рішень з розвитку громад та територій за допомогою проведення кейс-чемпіонатів.