Телефонні шахраї продовжують красти гроші з карток херсонців

23 Грудня 2021, 11:25

На Херсонщині орудують телефонні шахраї, які представляються працівниками банківських установ та списують із карток гроші.

В обласному главку поліції закликали жителів області бути більш обачними та в жодному разі не називати незнайомцям реквізити своїх банківських карток.

Нещодавно до поліції Херсонщини зателефонував 53-річний мешканець обласного центру. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки одного з банків. Псевдопрацівник повідомив, що хтось намагається зняти всі заощадження, які зберігаються на картці. Далі зловмисник попросив назвати дані картки, після чого з його банківського рахунку були списані гроші в сумі понад 22 тисячі гривень. В такий же спосіб у 49-річного херсонця шахраї зняли з банківського рахунку 17 тисяч гривень.

“Дзвінок від псевдопрацівника банку залишається одним із найпоширеніших видів шахрайства. На жаль, деякі громадяни й досі довіряють телефонним аферистам та дозволяють дочиста спустошити власні рахунки. Шановні громадяни! Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці та говорять про заблокування вашої банківської картки, при цьому намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви чи дійсно вам телефонує справжній співробітник, то запитайте коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Після цього ви зрозумієте, з ким розмовляєте – з шахраєм чи ні”, – наголосили правоохоронці.

За даними поліцеських, шахраї продовжують ошукувати херсонців і за іншими схемами.

Так, в оману за схемою “Ваш родич у біді” потрапила 85-річна мешканка обласного центру. Жінка отримала дзвінок «Ваша донька потратила у ДТП» не перевірила інформацію та не перетелефонувала своїм близьким, щоб з’ясувати обставини, а одразу віддала аферистам усі свої заощадження.

Пенсіонерка розповіла, що їй зателефонував незнайомець, який назвався лікарем. Співрозмовник повідомив, що донька пенсіонерки потрапила у ДТП і їй терміново потрібна операція. Жінка зібрала усі свої заощадження і особисто передала 25 тисяч гривень аферисту, який чекав її біля квартири. Лише після того заявниця зателефонувала своїм близьким та дізнались, що ні в яке ДТП донька не потрапляла.