Школам Генічеської громади передадуть 150 ноутбуків на 2,7 мільйони гривень

17 Грудня 2021, 18:51

Херсонська обласна рада передала закладам освіти Генічеської міської територіальної громади 150 ноутбуків. Сучасна комп’ютерна техніка надходить у школи в межах реалізації проєкту Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації «Ноутбук кожному вчителю».

Про це повідомляє сайт IPC-Генічеськ з посиланням на дані відповідного рішення облради.

Вартість одного ноутбуку становить 18 300 гривень. Тож сукупна вартість комп’ютерів для Генічеської громади становить два мільйони 745 тисяч гривень

Техніку отримають Новоолексіївський заклад загальної середньої освіти № 1, Генічеський заклад загальної середньої освіти № 1, Озерянська початкова школа, Червонська гімназія, Стокопанівська гімназія, а також Риківський, Азовський, Щасливцівський, Чонгарський опорний, Новогригорівський, Рівненський, Петрівський, Олексіївський, Стрілківський, Новодмитрівськи, Сокологірненський, Догмарівський, Павлівський, Привільненський, Плавський заклади загальної середньої освіти

Усього облрада передала територіальним громадам Херсонщини 1605 персональних комп’ютерів (ноутбуків), придбаних за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів на загальну суму 29 371 500 гривень.

Згідно відкритих даних, техніку замовила комунальна установа “Центр з обслуговування закладів та установ освіти Херсонської області” Херсонської обласної ради. Очікувана вартість закупівлі значилась у сумі 32 164 200 гривень. У тендері на закупівлю ноутбуків перемогло житомирське ТОВ “Антадар”, яке запропонувало меншу суму. Тож завдяки аукціону зекономили 2 792 700 гривень.

Нагадаємо:

У держбюджеті-2021 передбачено додаткове фінансування у розмірі один мільярд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. Зокрема, 980 млн грн субвенції спрямовується на придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

У листі-роз’ясненні МОН та Мінцифри щодо придбання ноутбуків для педагогів комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, оприлюдненому на сайті Міністерства освіти і науки, йддеться, що Основна мета субвенції на заходи, спрямовані на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час навчального процесу у школах, – забезпечення технічних можливостей педагогам для належної організації здобуття загальної середньої освіти, зокрема в умовах карантинних обмежень та заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами. Відповідно, усі придбані ноутбуки мають активно та постійно використовуватися педагогічними працівниками в освітньому процесі.

Згідно з Порядком та умовами надання субвенції, придбані ноутбуки закріплюються за навчальними кабінетами відповідних закладів освіти та використовуються виключно для організації освітнього процесу в закладі освіти. У разі заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами за наказом керівника закладу ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися в користування педагогам з метою належної організації освітнього процесу.

Щоб унеможливити корупцію та зробити процес закупівель максимально прозорим команди Мінцифри, МОН та ДКІБ СБУ розробили дашборд, завдяки якому кожен може бачити, як використовують кошти та за яку ціну придбають техніку.