Протитанкові підрозділи тренувалися біля адмінмежі з Кримом

15 Грудня 2021, 17:45

У Херсонській області, на адмінмежі з окупованим Кримом тривають тренування протитанкових артилерійських та інженерних підрозділів ЗС України. Цього разу кілька підрозділів одночасно відпрацювали навчальні завдання у тісній взаємодії одне з одним, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗСУ.

“За легендою навчань, військовослужбовці мали спільними силами відбити спробу прориву ворожої бронетехніки на танконебезпечному напрямку. За лічені хвилини вони зайняли визначені позиції, розгорнули артустановки та почали встановлення мінних загороджень”, – повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За словами командувача, військові працювали в штатному режимі.
“Ці навички за вісім років війни кожним військовослужбовцем вже опановані, тож завдання виконуються чітко, впевнено та злагоджено. Вочевидь, що і в бойових умовах вони діятимуть так само ефективно і будуть прикривати небезпечні напрямки від реального противника”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Тим часом, за даними пресслужби Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи.

Упродовж минулої доби, 14 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Як повідомлялось, у жовтні поблизу Криму провели тренування з нанесення умовних ракетних ударів.