Поліцейські виписали пів тисячі штрафів порушникам карантину на Херсонщині

20 Грудня 2021, 17:50

Протягом тижня поліцейські Херсонщини провели 6458 перевірок дотримання карантинних норм у громадському транспорті, закладах харчування, торгівлі та побутового обслуговування, у торгівельно-розважальних центрах, закладах культури і освіти, спортзалах та інших об’єктах.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

“За результатами перевірок поліцейські  задокументували 576 порушень карантину, серед яких 12 фактів були допущені представниками суб’єктів господарювання (мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень) та 564 факти пересічними громадянами (штраф у розмірі від 170 до 255 гривень), з них 34 випадки були задокументовані під час проїзду громадян у пасажирському транспорті, інші – під час перебування в громадських будівлях та спорудах”, – повідомив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Херсонській області В’ячеслав Шинкарьов.

Також, під час патрулювання, поліцейські продовжують у межах своїх повноважень перевіряти наявність та достовірність COVID-сертифікатів та негативних ПЛР-тестів. За минулий тиждень правоохоронці перевірили майже 2530 таких документів.

Як повідомлялось, від початку введення в Україні карантину працівники підрозділів поліції Херсонщини задокументували понад 18 тисяч порушень встановлених правил.

За категоричну відмову вдягнути засоби захисту громадяни отримали штрафи, загальна сума яких становить майже 2,5 мільйони гривень.