Поліцейські продовжують перевірки дотримання карантину на Херсонщині

28 Грудня 2021, 20:55

За минулий тиждень правоохоронці здійснили 6235 перевірок. У складі COVID-патрулів поліцейські склали 404 адміністративні матеріали. 
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
“Хоча кількість зафіксованих випадків захворювання на короновірус на Херсонщині суттєво зменшилася, хвороба все ще продовжує розповсюджуватися. Тож робота поліцейських у напрямку контролю за дотриманням вимог карантину теж не припиняється”, – прокоментували у херсонському главку поліції.

Так, за результатами перевірок поліцейські склали 404 адміністративні матеріали. З них 4 – це протоколи на суб’єктів господарювання (штраф від 17 до 34 тисяч гривень відповідно до рішення суду). Також інспектори винесли 400 постанов за категоричну відмову одягати захисну маску в громадських будівлях чи транспорті (штраф від 170 до 255 гривень).
Пересвідчуються поліцейські й у достовірності сертифікатів. За 7 днів майже 2,2 тисячі таких документів перевірили правоохоронці.
За офіційними даними, за минулу добу в Херсонській області виявили 16 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, три хворих померли.
Нагадаємо, як видача, так і використання підроблених документів – це злочин. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.