Негода на Херсонщині: знеструмлено майже півсотні населених пунктів, дороги розчищають від снігу

28 Грудня 2021, 17:19

У всіх районах Херсонської області в максимальному режимі працюють необхідні служби, в готовність приведена наявна спецтехніка, а також аварійні бригади об’єктів критичної інфраструктури. 

Про це повідомили в обласній адміністрації.

За офіційною інформацією, аварійні бригади АТ “Херсонобленерго” проводять відновлювальні роботи у 49 населених пунктах, де відсутня електроенергія.

Обмеження руху транспорту на всіх напрямках відсутнє. На дорогах області для розчистки та посипки доріг задіяно: 20 од. техніки та 26 працівників. В режимі чергування: 31 од. техніки та 50 чоловік ДП «Херсонський облавтодор». Роботи проводяться у всіх районах області.

Також з метою виявлення та надання допомоги незахищеним верствам населення і недопущення їх обмороження та загибелі розгортаються пункти обігріву, до яких вже звернулося 79 людей.
Окрім того, при обласній державній адміністрації діє оперативний штаб, до якого можна звернутись за телефоном (0552) 42-01-95.
Тим часом синоптики прогнозують подальше ускладнення погодних умов.
“За нашими прогнозами після 16 години 28 грудня температура повітря поступово почне знижуватись і в найближчі три доби буде триматись в межах 3-8 градусів морозу”, – зазначив начальник Херсонського гідрометцентру Юрій Кіріяк.
У Головному Управлінні ДСНС України у Херсонській області повідомили про оголошення першого рівня небезпеки.
“Внаслідок виходу активного циклону в Україні очікується ускладнення погодних умов: 28 грудня у південних, вночі і у Вінницькій, Хмельницькій та Чернівецькій областях, вдень і у центральних та східних областях значні опади у вигляді снігу та мокрого снігу (приріст снігового покриву 10-20 см), налипання мокрого снігу; у південній частині, вдень і в центральних областях мокрий сніг та дощ, ожеледь; в Україні, крім західних та північних областей, пориви 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети; на дорогах країни ожеледиця (I рівень небезпечності, жовтий)”, – інформують рятувальники.
“Друзі, будьте максимально уважними за кермом. На дорогах Херсона та області ожеледиця”, – наголосили в патрульній поліції.
Як повідомлялось, рятувальники та поліція попереджали жителів Херсонщини про небезпечний стан на дорогах області.