Наступного року в Херсонській області відремонтують ще понад 130 км автодоріг

24 Грудня 2021, 15:11

За попередніми планами у новому 2022 році в рамках програми «Велике будівництво» на Херсонщині передбачається проведення ремонту понад 130 км автодоріг загального користування місцевого значення.

Про це повідомив  голова облдержадміністрації Геннадій Лагута.

В рамках програми «Велике будівництво» буде реалізовано 5 перехідних проєктів, відремонтовано 4 школи, 5 дитсадочків. Особливу увагу зосередимо на споруджені спортивних майданчиків та стадіонів, а також буде реалізовано об’єкт культури.

Також, за його словами, ведуться переговори щодо залучення кредитних коштів у сумі 600 млн грн для здійснення капітального ремонту додатково 37,5 км шляхів.

Продовжиться у новому році і будівництво об’єктів-довгобудів. Зокрема, другої черги шляхопроводу «ХБК-Таврійський», школи № 23 у Таврійському мікрорайоні, комплексу по сортуванню побутових відходів за межами міста Берислав, Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» та інші.

За офіційною інформацією, цього року на Херсонщині програму «Велике будівництво» реалізовали на понад 98%, тож область увійшла до п’ятірки лідерів серед усіх регіонів країни.