На Луганщині наклав на себе руки 22-річний контрактник з Херсонської області

24 Грудня 2021, 20:01

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

22-річний військовослужбовець контрактної служби з Херсонської області застрелився на Луганщині.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Попередньо встановлено, що солдат, перебував на нічному чергування на території взводного опорного пункту однієї з військових частин, покінчив життя самогубством: вистрелив у голову з ввіреної йому штатної зброї за місцем несення військової служби.

Загиблий – уродженець селища Білозерка Херсонської області, 1999 року народження.

За фактом загибелі військовослужбовця, Луганською спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Розглядаються також інші версії, у тому числі – умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.
Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії та вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин трагічної події.
У прокуратурі висловивили співчуття рідним і близьким загиблого з приводу непоправної втрати.
Протягом грудня прокуратурі повідомляли й про інші випадки ссуїцидів серед військовослужбовців.
Так, 26-річний контрактник,  уродженець села Семенівка Дніпропетровської області вистрелив собі у голову зі штатної зброї.
На початку грудня 32-річний лейтенант, начальник однієї з груп інформаційно-телекомунікаційного вузла військової частини, покінчив життя самогубством через повішання.