На КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» організували пункти вакцинації від COVID-19

01 Грудня 2021, 10:29

Із середи, 1 грудня, жителі тимчасово окупованого Криму можуть вакцинуватися від COVID-19 на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» на адмінмежі з Херсонською областю.

Про це повідомив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Микола Якименко під час брифінгу 1 грудня.

У Генічеській РДА уточнили, що всі бажаючі провакцинуватися на КПВВ “Чонгар” можуть звернутися з 08.00 до 15.00.

Як повідомлялося, представниця Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна неодноразово наголошувала на необхідності автобусного сполучення з КПВВ на адмінмежі з Кримом, відкриття пунктів вакцинації від ковіду у сервісних зонах контрольних пунктів, цілодобової роботи пунктів експрес-тестування

У перспективі біля КПВВ на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом має з’явитися транспорт, що доставлятиме подорожуючих до населених пунктів Херсонської області і в зворотному напрямку. При цьому напівлегальних приватних перевізників замінять на державний, значно дешевший транспорт. Для підвозу громадян до самої адмінмежі використовуватимуть електромобілі.

Також читайте матеріал ЦЗР Нова мітла: Ірина Верещук і КПВВ на межі з Кримом

До кінця поточного року ДП «Реінтеграція та відновлення» має прийняти на баланс КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом. Відповідні домовленості вже досягнуто між Мінреінтеграції та Укрзалізницею, що є балансоутримувачем цього об’єкту.

Нагадаємо:

  • У серпні 2021 року монітори омбудсмена України відзначали, що у КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом влада ще має вирішити низку важливих питань, зокрема, організувати автобусне сполучення з Херсоном, Генічеськом та Новоолексіївкою, а також цілодобове тестування на COVID-19, аби спростити перетин адмінмежі для громадян.