На Херсонщині організували цілодобове чергування дорожників і спецтехніки

21 Грудня 2021, 18:14

Через значне погіршення погодних умов на Херсонщині організували цілодобове чергування дорожників та спеціальної техніки, здійснується обробка доріг протиожеледними матеріалами та патрульне снігоочищення. У Херсонському, Бериславському, Каховському та Генічеському районах сніжить, значні пориви вітру.

Про це повідомили в обласній адміністрації.

“Проїзд державними дорогами області забезпечено. Стан покриття на дорогах – мокре, оброблене протиожеледними матеріалами”, – прозвітували в установі.
При Службі автомобільних доріг організоване цілодобове чергування дорожників та спеціальної техніки, відповідальними черговими та диспетчерською службою здійснюється постійний моніторинг стану дорожнього покриття, у т.ч. за допомогою камер відеоспостереження, що встановлені на автошляхах.
В разі ускладнення руху водіям радять телефонувати диспетчеру за номерами (0552) 36 – 67 – 36, (0552) 36 – 77 – 66 (цілодобово). Стоянки та місця відстою для транспортних засобів зображені на Google карті за посиланням.
У свою чергу в поліції Херсонської області закликали водіїв не перевищувати дозволений швидкісний режим, дотримуватись безпечної відстані між транспортними засобами, уникати небезпечних маневрувань та не порушувати правила паркування, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки, а також не забувати про ближнє світло та протитуманні фари.
Пішоходам теж радять бути особливо уважними та обережними на дорозі.
“Переходьте дорогу лише по пішохідних переходах. Враховуйте, що гальмування транспортних засобів на слизькій дорозі відбувається значно довше. Водій може не встигнути зупинитися перед пішохідним переходом”, – наголосили правоохоронці.