Кримчанам тепер не потрібно проходити самоізоляцію або встановлювати додаток «Дій вдома» після перетину адмінмежі з Кримом

29 Грудня 2021, 16:30

Кримчанам тепер не потрібно проходити самоізоляцію або встановлювати додаток «Дій вдома» після перетину адмінмежі з Кримом.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні уряду, повідомив завідувач сектору у Херсонській області Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Денис Чистіков під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

«Сьогодні засідання Кабміну, написали, що питання проогоолосувваали, встановлювати додаток «Дій вдома» уже не потрібно, але ще ніхто не бачив документа, тому слідкуємо за новинами, чекаємо на уточнення», – зазначив він.

Інформацію щодо змін у перетині адмінмежі підтвердив і міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Скасували вимогу щодо самоізоляції для українців, які в’їжджають в Україну через КПВВ з тимчасово окупованих територій», – написав Віктор Ляшко у Фейсбуці.

Як повідомлялось, минулого року на контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) на адмінкордоні з окупованим Кримом з’явились точки доступу до безкоштовного WI-FI, що дозволить громадянам встановлювати мобільний додаток «Дій вдома» і двотижневої обсервації відправлятися на самоізоляцію додому.

Нагадаємо:

  • Через пандемію коронавірусу громадяни, які прямують з півострова на материкову Україну через КПВВ на адмінмежі з Кримом, мають проходити двотижневу обсервацію в медичних установах, або можуть пербувати на самоізоляції вдома. У такому випадку на їх мобільних пристроях має бути встановлений мобільний додаток «Дій вдома» для контролю їх дійсного перебування вдома. Через відсутність стабільного мобільного зв’язку на території всіх КПВВ на адмінкордоні з Кримом у громадян постійно виникають проблеми з встановлення цього мобільного додатку.