Громаді на Херсонщині повернули земельну ділянку вартістю понад 15 мільйонів гривень

25 Грудня 2021, 10:31

ЗТаврійській громаді повернули землю вартістю понад 15 мільйонів гривень.
Про це повідомили у Херсонській обласній прокуратурі.
За результатами розгляду позову Каховської окружної прокуратури судом розірвано договір оренди землі площею 17 га вартістю понад 15 млн грн та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальність повернути її Таврійській громаді.
Прокуратура встановила, що товариство отримавши в оренду земельну ділянку для будівництва та встановлення сонячних батарей, впродовж двох років ухилялось від взятих зобов’язань щодо сплати орендної плати за її використання. Внаслідок цього до місцевого бюджету не надійшло понад 1 млн грн.
Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до господарського суду з позовом, який задоволено у повному обсязі.
Як повідомлялось, колишньому голові однієї із селищних рад повідомили про нову підозру за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду та приватними підприємцями незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними на капітальний ремонт доріг на території селища. Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості та ремонтні роботи виконані не в повному обсязі.

На цей час отримано висновки 24 будівельно-технічних та 16 судово-економічних експертиз та вже установлено, що неякісний ремонт було проведено на 10 дорогах населеного пункту та надлишково перераховано на розрахунковий рахунок підрядника бюджетні кошти у сумі 6,8 млн грн, які спільники привласнили.