Генічеський лікар розповів про основну проблему з вакцинацією на адмінмежі з Кримом

24 Грудня 2021, 22:33

КПВВ «Чонгар» Фото: investigator.org.ua

На думку генічеського лікаря, жителів окупованих територій потрібно вакцинувати від COVID-19 у медичних закладах, а не безпосередньо на адмінмежі з Кримом.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповів директор Генічеського центру первинної медико-санітарної допомоги Дмитро Максименко.

Найпопулярнішою серед кримчан є вакцина Pfizer, яка випускається у 6-дозних флаконах. Тому, за його словами, основна проблема з вакцинацією на адмінмежі з Кримом полягає у тому, що охочі вакцинуватися приходять по одному, а для відкриття вакцини необхідно відповідно шестеро людей.

Лікар переконаний, що таку проблему можна було би вирішити забезпеченням транспортного сполучення між КПВВ та найближчими населеними пунктами, де є стаціонарні пункти вакцинації.

Також він припускає, що вирішити проблему із цілодобовим тестуванням, можна було би завдяки тому, щоб у самому контрольному пункті перебували медичні працівники, які би могли його робити та виписувати довідки.

Як повідомлялось, в обласній адміністрації повідомили про відкриття пунктів вакцинації у КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з Кримом.

Однак правозахисники виявили низку недоліків в організації пункту щеплення у КПВВ “Чонгар”.