Генічеські правоохоронці виявили фальсифікат: 10 паків горілки та 20 літрів коньяку

20 Грудня 2021, 13:28

На вихідних співробітники сектора реагування Генічеського районного відділу поліції виявили алкогольний фальсифікат.
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
Так, генічеські правоохоронці зупинили автомобіль «Toyota Hiace» за порушення Правил дорожнього руху. Під час поверхневої перевірки автомобіля поліцейські виявили в салоні 10 паків горілки об’ємом по 10 літрів та 20 літрів коньяку в пластиковій тарі без марок акцизного податку встановленого зразка. Жодних документів, що підтверджували б законний обіг підакцизного товару, в керманича не було.

Алкогольну продукцію вилучили для проведення дослідження, а на водія поліцейські склали адміністративний протокол за ст.164-5 КУпАП «Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного збору встановленого зразка».
За даними обласного главку поліції, з 29 жовтня на Херсонщині тривають оперативно-профілактичні заходи з протидії злочинам у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних напоїв та тютюнових виробів. Під час щоденних рейдів поліцейські територіальних підрозділів та управляння превентивної діяльності перевіряють об’єкти та транспортні засоби, що реалізують або перевозять спиртні та слабоалкогольні напої, тютюнові вироби.
За словами начальника Управління превентивної діяльності поліції Херсонщини В’ячеслава Шинкарьова, загалом з початку відпрацювання працівники блоку превенції обласного главку поліції склали 258 адміністративних протоколів за порушення порядку обігу та реалізації спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, а саме:
☝131 протокол за ч.1 ст.156 КУпАП за незаконний обіг тютюнових виробів (штраф 3400 – 10200 грн);
☝33 протоколи за ч.2 ст.156 КУпАП за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім (штраф 6800 – 13600 грн);
☝61 протокол за ч.3 ст.156 КУпАП за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів «із рук» (штраф 6800 – 13600 грн);
☝32 протоколи за ч.1 ст.164 КУпАП за торгівлю без ліцензії алкоголем і тютюновими виробами, їх зберігання чи транспортування (штраф 17000 – 34000 грн);
☝1 протокол за ч.2 ст.160 КУпАП за стихійну торгівлю тютюном (штраф 102 – 255 грн).
Всього за цей період із незаконного обігу вилучено понад 100 тисяч пачок тютюнових виробів на загальну суму понад 3 мільйони гривень та майже 10 тон алкоголю невідомого походження на суму понад 2 мільйони гривень.
Раніше за дорученням керівництва обласного главку поліції було проведене комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Бериславського та Генічеського районів, а саме населених пунктів, які обслуговуються Високопільским, Іванівським та Нижньосірогозьким територіальними підрозділами поліції.
За час відпрацювання поліцейські склали 303 адміністративні матеріали, а ще виявили і вилучили 500 грамів коноплі та 5 одиниць гладкоствольної зброї, 6 громадянам повідомлено про підозру у вчиненні злочину.