Через адмінмежу з Кримом намагались провезти зброю

20 Грудня 2021, 13:55

На адмінмежі з Кримом прикордонники виявили зброю у громадян, які прямували на окуповану територію.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби.

Так, напередодні в КПВВ «Каланчак» під час огляду речей громадянина України, який направлявся на тимчасово окуповану територію, за допомогою службового собаки, навченого на пошук зброї та вибухових речовин прикордонники виявили пристрій для відстрілу гумових куль «ПМР», 7 набоїв до нього та документи на зброю. За порушення умов та порядку проходження контролю під час в’їзду на Тимчасово окуповану територію України військовослужбовці відмовили громадянину у пропуску.

У іншого громадянина України, який направлявся на автомобілі «TOYOTA» в бік тимчасово окупованого Криму прикордонники виявили 30 набоїв «Флобера». Про знахідку військовослужбовці повідомили співробітників Національної поліції та передали їх правоохоронцям для проведення подальших слідчих дій.

Прикордонники закликали громадян ретельно готуватись до поїздки та заздалегідь викладати заборонені для перевезення предмети.

Як повідомлялось, 7 грудня набув чинності наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 258, який встановлює норми переміщення товарів, особистого майна і грошових сум через адмінмежу з окупованим Кримом в обох напрямках, а також затверджує перелік товарів, заборонених чи обмежених для переміщення.