У Генічеській громаді з’являться двоє поліцейських офіцерів та дві нові поліцейські станції (відео)

10 Грудня 2021, 16:06

За проєктом «Офіцери нових громад» Генічеська територіальна громада матиме одразу двох офіцерів, які працюватимуть у нових поліцейських станціях – у селах Петрівка та Щасливцеве.

Про це повідомив керівник сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності поліції Херсонської області Андрій Галунько під час онлайн-інтерв’ю медіа-центру IPC-Генічеськ.

Заробітну плату, необхідну екіпіровку офіцерам забезпечуватиме Національна поліція, а територіальна громада покриває витрати на ремонт поліцейських станцій тощо.

Наразі два кандидати вже проходять відповідне навчання, що завершиться 29 січня 2022 року. Тож у кінці лютого-початку березня наступного року вони зможуть отримати сертифікати і розпочати роботу.

У Херсонській області поліцейські офіцери вже працюють в Олешківській та Хрестівській громадах, ще 18 громад, серед яких і Генічеська, долучились до проєкту.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був започаткований в Україні в 2019 році та є наступним кроком у реформі Національної поліції і направлений на безпеку та захист населення.

Мета проєкту полягає в тому, щоб офіцер поліції постійно знаходився поряд із мешканцями своєї територіальної громади, плідно співпрацював із жителями та орієнтувався на їхні потреби, щоденно забезпечував порядок на своїй території, своєчасно реагував на проблеми та запобігав вчиненню правопорушень.