Ремонт школи в Генічеському районі обернувся кримінальним провадженням: Підприємця підозрюють у привласненні чверті мільйона гривень

22 Грудня 2021, 10:39

Директору будівельної компанії повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Про це повідомили в обласній прокуратурі.
За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді директора підприємства, заволодів бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію покрівлі однієї зі шкіл Генічеського району. Підозрюваний підписав акти виконаних робіт, знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а роботи виконані не в повному обсязі. На підставі цього на рахунок підприємства надлишково перераховано майже 240 тисяч гривень.
Досудове слідство триває, його здійснюють слідчі Генічеського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Колишньому голові однієї із селищних рад повідомили про нову підозру за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду та приватними підприємцями незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними на капітальний ремонт доріг на території селища. Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості та ремонтні роботи виконані не в повному обсязі.

На цей час отримано висновки 24 будівельно-технічних та 16 судово-економічних експертиз та вже установлено, що неякісний ремонт було проведено на 10 дорогах населеного пункту та надлишково перераховано на розрахунковий рахунок підрядника бюджетні кошти у сумі 6,8 млн грн, які спільники привласнили.