За тиждень поліцейські виявили майже півтисячі порушень карантинних вимог на Херсонщині

29 Листопада 2021, 16:15

Фото: відкрите джерело з Мережі.

За минулий тиждень правоохоронці перевірили близько 6, 5 тисяч суб’єктів господарювання у Херсонській області. Це торговельно-розважальні центри, заклади громадського харчування, торгівлі та побутового обслуговування, готелі, ринки, спортзали, заклади освіти, пасажирський транспорт.

Про це повідомив заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко.

За виявленими фактами порушень встановлених протиепідемічних вимог поліцейські склали 446 адміністративних матеріалів, з яких 5 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

На громадян, які категорично відмовилися одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, правоохоронці винесли 441 постанову про накладення штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень.

Перевіряють поліцейські й достовірність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. За минулий тиждень здійснено близько 2340 перевірок таких документів.

Нагадаємо, що як видача, так і використання підроблених документів, є злочином. Відповідно до ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України, підроблення документу карається штрафом до 17 тисяч гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років. Також ч.4 ст.358 ККУ передбачає відповідальність за використання завідомо підробленого документа. Такі дії караються штрафом до 850 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 2 років.

Як повідомлялось, поліцейські здійснили більше чотирьох тисяч перевірок дотримання перевізниками та громадянами правил пасажирських перевезень.