За тиждень поліцейські Херсонщини виявили понад 400 порушень карантину

22 Листопада 2021, 17:19

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

За тиждень поліцейські Херсонщини виявили понад 400 порушень карантинних вимог.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

“Правоохоронці перевірили понад 6,5 тисяч суб’єктів господарювання, серед яких торговельно-розважальні центри, заклади громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, пасажирський транспорт, а також спортзали. За виявленими фактами порушень встановлених протиепідемічних вимог поліцейські склали 418 адміністративних матеріалів, з яких 4 протоколи за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Громадянам, які категорично відмовилися одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли 414 постанов, за що передбачений штраф у розмірі від 170 до 255 гривень” – розповів заступник начальника ГУНП у Херсонській області Денис Захарченко.
Також поліцейські продовжують в межах своїх повноважень перевіряти достовірність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. За минулий тиждень правоохоронці перевірили близько 2400 таких документів. Інформуємо, що як видача, так і використання підроблених документів є кримінальним правопорушенням. Згідно з ч.1 ст.358 Кримінального кодексу України підроблення документу карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. В свою чергу ч.4 ст.358 ККУ передбачає, що використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
Поліція Херсонщини закликає жителів області пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного. Ні в якому разі не користуйтесь послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19! Натомість, терміново повідомляйте про ці факти за номером «102».