У Херсоні колектор потребує заміни

29 Листопада 2021, 21:49

Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ.

Аварію на каналізаційному трубопроводі в районі вул.Штурвальної усунено. Втрат зазнали 6 житлових будинків (7 сімей, 12 людей загалом).

Про це повідомив під час брифінгу 29 листопада.

Директор Херсонводоканалу Віктор Скобліков розповів, що тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. Загалом для усунення надзвичайної події задіяли 15 працівників підприємства, 6 одиниць спецтехніки та 3 одиниці спецобладнання.

За інформацією директора Херсонводоканалу, для того, аби мінімізувати ризики необхідно виконати, або заміну певних ділянок трубопроводу, або повністю замінити колектор, протяжність якого складає 6,2 км, а діаметр – 900 мм.

Своєю чергою, голова Корабельної районної у м.Херсоні ради Наталя Чорненька відзначила, що на сьогоднішній день роботи із очистки приміщень, які постраждали, майже завершені. Зараз фахівці працюють над формуванням та затвердженням актів з визначення розміру шкоди, заподіяної мешканцям житлових будинків.

Як повідомлялось, на вихідних у Херсоні сталася аварія на напірному каналізаційному трубопроводі. Через «свищ» у стінці сталевої труби під дією напору потік неочищених стоків залив розташовані поблизу трубопроводу п’ять приватних житлових будинків.